Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

ΤΣΑΒΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ


Τσάβες: "Πλήρης" η παγκόσμια κρίση
Αποστολή| Εκτύπωση | 02/10/2008 | ΑΠΕ

H κρίση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα "ξεπερνά την οικονομία", δηλώνει ο πρόεδρος Τσάβες.Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες δήλωσε χθες Τετάρτη ότι η τρέχουσα διεθνής οικονομική κρίση ξεπερνά την οικονομία κι αποτελεί μια "πραγματική απειλή για τον κόσμο".

"Η παγκόσμια κρίση είναι πλήρης, διότι δεν είναι απλώς οικονομική, είναι πολιτική, είναι ηθική, περιβαλλοντική, σχετίζεται με τα τρόφιμα, σχετίζεται με την ενέργεια. Η κρίση αυτή μοιάζει να είναι μια κρίση που κανείς δε θέλει, μια τέλεια κρίση, της οποίας όλες οι συνιστώσες ενώνονται και αποτελούν μια πραγματική απειλή για τον κόσμο", δήλωσε ο Τσάβες. Αργότερα χθες, έστειλε ένα μήνυμα "αλληλεγγύης στο λαό των Ηνωμένων Πολιτειών", που αποκάλεσε "αδελφό".

Μιλώντας σε συγκέντρωση στη νήσο Μαργαρίτα της Βενεζουέλας, ο Τσάβες είπε ότι στέλνει "το αίσθημα αλληλεγγύης μας στο λαό των Ηνωμένων Πολιτειών που περνά μια πολύ δύσκολη κατάσταση", συμπληρώνοντας, κάνοντας μια ειρωνική αναφορά στον πρόεδρο Μπους, ότι "και, επιπλέον, δεν έχει κυβέρνηση".

Ο Τσάβες είπε πως ελπίζει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ να κινηθεί στην κατεύθυνση "της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης".

"Το ναυάγιο των Ηνωμένων Πολιτειών θα βλάψει σοβαρά τον κόσμο, αλλά η Βενεζουέλα ήδη υπέστη τις συνέπειες που της αναλογούσαν. Η Βενεζουέλα ήδη βούλιαξε. Τώρα είμαστε σίγουροι ότι ο λαός των ΗΠΑ θα ξέρει πώς να πάει τη χώρα του εμπρός", είπε ο Τσάβες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σημείωσε ακόμη ότι εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν χάσει τα σπίτια τους και μερικοί κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους διότι "καπιταλιστές τραπεζίτες υπό την προστασία της κυβέρνησης" τους τα πήραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: